Polityka prywatności – Rankingi Finansowe

ranking-finansowy-logo

Polityka Prywatności jest integralną częścią Regulaminu Serwisu.

§1
Informacje Ogólne

  1. Operatorem Serwisu najlepszy-kredyt.info jest Invest Lead Sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-034) przy ul. Ołtaszyńska 116/1, NIP: 8992840953, KRS: 0000717966, REGON: 369458948
  2. Partnerem jest firma lub osoba fizyczna, z którą Usługodawca podpisał umowę na realizację usług opisanych na Stronie Internetowej.
  3. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:
    1. Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje.
    2. Poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych pliki cookie (tzw. “ciasteczka”).
    3. Poprzez gromadzenie logów serwera www przez operatora hostingowego Home.pl, S.A. z siedzibą w Szczecinie, pl. Rodła 9, 70-419 Szczecin, zarejestrowanej w Sądzie Rejonowym – Centrum w Szczecinie, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, kapitał zakładowy 2 120 000 zł w całości opłacony, KRS: 0000 431 335, NIP: 852-21-03-252, REGON: 811158242

§2
Informacje w formularzach

  1. Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika.
  2. Serwis może zapisać ponadto informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP)
  3. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza, np w celu dokonania procesu zamówionej usługi wskazanej podczas wypełniania formularza zgłoszeniowego.
  4. Usługodawca niniejszym informuje Klientów, że każdy z nich ma prawo dostępu do treści jego danych osobowych, przetwarzanych przez Usługodawcę, oraz do ich poprawiania. Usługodawca informuje też, że Klientom przysługuje prawo do kontroli przetwarzania ich danych osobowych.
  5. Przetwarzanie danych osobowych przez Usługodawcę następuje w zbiorze danych osobowych.
  6. W trosce o bezpieczeństwo przetwarzanych danych osobowych (zwłaszcza w celu zabezpieczenia danych osobowych przed utratą, niewłaściwym wykorzystaniem i modyfikacją) oraz w celu wykonania zobowiązań nałożonych na administratora danych osobowych przepisami ww. ustawy o ochronie danych osobowych, Usługodawca opracował i wdrożył dokumentację przewidzianą rozporządzeniem Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz.U. Nr 100, poz. 1024).
  7. Usługodawca niniejszym informuje, iż podawanie danych osobowych przez Klientów ma charakter dobrowolny, przy czym podanie tych danych osobowych przez Klientów jest niezbędne w celu wykonania usług, o których mowa na podstronach Serwisu, na których jest możliwość pozostawienia Danych Osobowych.
  8. Usługodawca zbiera dane osobowe Klientów w celach marketingowych, świadczonych również za pomocą środków porozumiewania się na odległość.
  9. Usługodawca może przekazywać Dane Osobowe Partnerom w celu realizacji usług, o których mowa na podstronach Serwisu, na których istnieje możliwość pozostawienia Danych Osobowych.
  10. Usługodawca przekazuje Dane Osobowe Partnerom z którymi podpisał osobne umowy, które regulują sposób przetwarzania Danych Osobowych w celu jak najlepszego zabezpieczenia tych Danych Osobowych.
  11. Dane podane w formularzach mogą być przekazane podmiotom technicznie realizującym niektóre usługi – w szczególności dotyczy to przekazywania informacji o posiadaczu rejestrowanej domeny do podmiotów będących operatorami domen internetowych (przede wszystkim Naukowa i Akademicka Sieć Komputerowa j.b.r – NASK), serwisów obsługujących płatności lub też innych podmiotów, z którymi Operator Serwisu w tym zakresie współpracuje.
  12. Wypełnienie dowolnego formularza umieszczonego w niniejszym serwisie oznacza zgodę użytkownika na przesyłanie wiadomości na jego adres mailowy informacji handlowych drogą elektroniczną oraz na przetwarzanie tych danych przez Operatora Serwisu oraz Partnerów.
  13. Operator Serwisu dokłada wszelkich starań, aby wysyłane informacje były zgodne z zainteresowaniami użytkownika serwisu, który pozostał swoje dane osobowe oraz informuje, iż użytkownik może w każdej chwili zrezygnować z otrzymywania informacji handlowych od Operatora Serwisu poprzez kliknięcie w odpowiedni link na końcu przesyłanych wiadomości lub informując o tym Operatora Serwisu poprzez wysłanie wiadomości o treści “NIE” na adres kontakt@investlead.pl.
  14. Użytkownik w każdym momencie ma również możliwość zaprzestanie wyrażenia zgody na przetwarzanie Danych Osobowych w celach marketingowych przez Partnerów. W tym celu powinien on wysłać wiadomość z prośbą o cofnięcie takiej zgody na adres kontakt@investlead.pl.
  15. Usługodawca dołoży wszelkich starań, aby prośby o zaprzestanie przetwarzania danych osobowych zostały jak najszybciej zrealizowane, o czym poinformuje Usługobiorcę drogą mailową. Informacja o zaprzestaniu przetwarzania danych osobowych w celach marketingowych nie jest informacją handlową.

§3
Informacja o przetwarzaniu plików cookies

  1. Strona Internetowa może zapisywać niewielkie pliki (cookies) na komputerze lub innym urządzeniu końcowym Usługobiorcy oraz uzyskiwać do nich dostęp.
  2. Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
    1. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze Stron Internetowej, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
    2. określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.
  3. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  4. Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.
  5. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  6. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
  7. Zalecamy przeczytanie polityki ochrony prywatności tych firm, aby poznać zasady korzystania z plików cookie wykorzystywane w statystykach: Polityka ochrony prywatności Google Analytics
  8. Pliki cookie mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie.
  9. W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/
  10. Informacje o niektórych zachowaniach użytkowników podlegają logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania serwisem oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi świadczonych usług hostingowych.
  11. O stosowaniu cookies oraz o możliwości wyłączenia ich stosowania za pomocą ustawień przeglądarki internetowej Usługobiorca zostaje powiadomiony przy pierwszym wejściu na Stronę Internetową.
  12. Cookies mogą zostać wykorzystane także w celu zapamiętania, czy Usługobiorca wyraził zgodę na stosowanie plików cookies.
  13. Uznaje się, że wypełnienie przez Usługobiorcę dowolnego formularza dostępnego na Stronie Internetowej stanowi wyrażenie przez Usługobiorcę zgody na przetwarzanie plików cookies. Za wyrażenie zgody na przetwarzanie plików cookies uznaje się też skonfigurowanie przez Usługobiorcę przeglądarki internetowej w taki sposób, że akceptuje pliki cookies pochodzące ze Strony Internetowej.
  14. Sposób wyłączenia stosowania cookies w przeglądarce internetowej Usługobiorcy zależy od stosowanej przez Usługobiorcę przeglądarki internetowej. W celu uzyskania dokładnych informacji dotyczących tej procedury, Usługobiorca powinien odwiedzić stronę internetową twórcy (producenta) przeglądarki internetowej lub skontaktować się z nimi w inny sposób.
  15. Przetwarzane przez Usługodawcę cookies nie zawierają danych osobowych Usługobiorców.
  16. Przechowywanie cookies na urządzeniu końcowym Usługobiorcy nie powoduje zmian w tym urządzeniu ani w oprogramowaniu na nim zainstalowanym.
  17. Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookies, może zmienić ustawienia przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa, utrzymania preferencji użytkownika może utrudnić, a w skrajnych przypadkach może uniemożliwić korzystanie ze stron www
  18. W celu zarządzania ustawieniami cookies wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową/ system i postępuj zgodnie z instrukcjami:
    1. Internet Explorer
    2. Chrome
    3. Safari
    4. Firefox
    5. Opera
    6. Android
    7. Safari (iOS)
    8. Windows Phone
    9. Blackberry